Word ontwerper bij Lego!

Het is nu mogelijk om je eigen Lego ontwerpen te maken, te bestellen en aan de hele wereld te laten zien via de Lego Digital Designer

Toen ik vorige week op de Lego website keek was ik stom verbaasd toen ik zag dat je nu je eigen Lego gratis kunt ontwerpen met de Lego Digital Designer. Op deze website kan je met gratis software je eigen Lego modellen maken en op de website aan de hele wereld laten zien.

Is dit ontwerpen niet heel erg moeilijk?

In het begin dacht ik dat dit wel heel moeilijk moest zijn, maar toen zag ik dat kinderen over de hele wereld hun ontwerpen naar Lego opsturen. Sterker nog heel veel kinderen hebben prijzen gewonnen met hun eigen Lego ontwerpen, zoals de 13 jarige Neal McClatchey uit Amerika. Hij won prijzen met het ontwerpen van bijvoorbeeld een piratenschip.

Kinderen zijn de beste LEGO ontwerpers

Lego heeft erg veel prijsvragen en wedstrijden waar de Lego ontwerpers aan mee kunnen doen. Er winnen vaker kinderen dan volwassenen. Waarom? Kinderen weten heel goed wat kinderen leuk vinden en kinderen kunnen heel goed nieuwe dingen bedenken (kinderen zijn creatief).

Hoe word ik een Lego ontwerper?

Dat is eigenlijk heel simpel. Ga naar de website van Lego Digital Design en schrijf je gratis in. Download de gratis software en begin met ontwerpen! Op de site staat een hele duidelijke en makkelijke uitleg over hoe het werkt. Let wel op, want de website is in het Engels. Ben jij nog niet zo goed in Engels? Vraag dan aan iemand of hij of zij het even voor je wilt vertalen, want het is echt de moeite waard!

Laat je ontwerp zien op Tom & Thomas

Heb jij je ingeschreven als Lego ontwerper en staan je eerste ontwerpen op de site? Laat het ons dan even weten en wie weet komen jouw Lego ontwerpen ook wel bij ons op de site te staan!

13 antwoorden
 1. john
  john zegt:

  ik zou graag willen dat jullie lego over de Efteling of Safaripark Beekse Bergen ontwerpen dat zou ik heel leuk vinden

  Beantwoorden
 2. joshua
  joshua zegt:

  ik ontwerp veel voor me
  neefjes en nichtjes
  zou het graag bij jullie proberen
  heb veel ontwerpen
  greetz

  Beantwoorden
 3. Naam jaymia
  Naam jaymia zegt:

  hoi
  ik zo het superrrrrrrrrr vinden als jullie een ontwerp van de manege maken waar ik rij
  (dressuurstal telgt)

  Beantwoorden
 4. thebest
  thebest zegt:

  ik zou het vet vinden als jullie van monsterjam ontwerpen gaan maken want daar ben ik helemaal gek van !!!

  Beantwoorden
 5. luciano
  luciano zegt:

  ik ben echt goed in lego bouwen toen ik 6 was begon ik al met autootjes te ontwerpen maar nu cafeetjes en huizen maar ik zou bij het team van lego willen horen ik hou van lego het is mijn droom om later te studeren voor iemand die lego ontwerperwilt worden

  Beantwoorden
 6. Siebe
  Siebe zegt:

  Ik ben bezig met een draak van kai (ninjago) die ik zelf aan het ontwerpen ben wil je die anders een keer uitgeven.

  Groetjes Siebe Hennis (10 jaar)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *