Kinderen kunnen niet met geld omgaan?

Tweederde van de jongeren vindt het moeilijk om met geld om te gaan. Ruim de helft van alle jongeren vindt dat hun ouders hen de waarde van geld niet goed heeft bijgebracht. Dat blijkt uit onderzoek van het ITS Nijmegen en CentiQ. Voor het onderzoek werden 3.941 kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar ondervraagd over geld en hoe ze daarmee omgaan.

Jeugdjournaal van 29 oktober

Wij denken dat jullie best wel met geld om kunnen gaan, maar je moet het natuurlijk wel leren. Het leren van omgaan met geld kan heel leuk zijn. Een hele makkelijke manier om een beter zicht te krijgen op je eigen inkomsten en uitgaven is het bijhouden van een kasboek. Je schrijft daarin op wat er binnen komt aan geld en waar je het aan uitgeeft. Ondernemers doen dit altijd, dus waarom zou jij het ook niet doen?

Weet jij nog meer tips? Reageer op dit bericht met je tip!

1 antwoord
  1. Bart
    Bart zegt:

    Als je spaart kan je echt leuke dingen kopen. Sparen is alleen zo moeilijk!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *