Langer leven met duurzame productie

Steeds meer bedrijven en mensen hebben het over duurzaam produceren. Waarom doen ze dat en wat is het precies? De reden om duurzaam te produceren is duidelijk: Het is beter voor mens & natuur.

Bij duurzaam produceren gebruik je materialen die niet schadelijk zijn voor de natuur en laat je het maken door mensen die daar eerlijk voor worden betaald. Als je een ‘duurzaam product’ koopt weet je dus zeker dat de makers geen kinderen of slaven zijn. Je weet ook dat de mensen die het hebben gemaakt een redelijk salaris kregen en werken onder goede omstandigheden. Je weet ook dat het niet heel schadelijk is voor de natuur.

Waarom produceert dan niet iedereen duurzaam?

Dit heeft alles te maken met geld. Het is vaak veel goedkoper of makkelijker om materiaal te gebruiken dat slecht is voor het milieu. Bovendien is het goed opruimen van de rotzooi die een fabriek maakt erg duur. Bij duurzame productie zijn de werknemers ook duurder. Je moet ze goed betalen en eerlijk behandelen. Dit is een stuk duurder dan bijvoorbeeld kinderen voor je te laten werken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *