Schoenen verkopen in Afrika

Er was eens een ondernemende schoenenverkoper die naar Afrika ging. Daar aangekomen zag hij dat er helemaal niemand op schoenen liep! Hij ging terug naar Nederland en vertelde zijn vrouw: “Niemand draagt daar schoenen, dus ik kan daar nooit mijn schoenen verkopen!”.

Een andere schoenenverkoper ging een jaar later naar Afrika en zag ook dat er niemand op schoenen liep. Hij belde meteen zijn vrouw en zei: “Dit is geweldig! Er loopt nog niemand op schoenen! Ik kan hier heel veel schoenen gaan verkopen!”.

Dit verhaal laat zien dat goede ondernemers soms anders naar dingen kijken en meer mogelijkheden zien…

Deze man zag in 2 lege flessen bijvoorbeeld een mooi paar schoenen!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *