Wat is economie?

Economie is de meest ruime en algemene betekenis voor alles dat te maken heeft met de handel in producten en diensten. Als mens kun je niet alles kopen. Je moet keuzes maken. Hoe deze keuzes worden gemaakt en hoe mensen hiermee omgaan is waar het bij economie om gaat.

Ook in de politiek moeten vaak economische keuzes worden gemaakt. Gaat er meer geld naar onderwijs of  komt er meer geld voor nieuwe wegen? Economie is overal, ook bij jou thuis. Bijvoorbeeld als je moet kiezen of je je zakgeld op je bankrekening zet of meteen uitgeeft aan leuke dingen. Wanneer heb jij voor het laatst een economische keuze gemaakt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *