Hoe ga ik failliet?

Het lijkt wel het coolste wat je kunt doen op het moment, failliet gaan. Het afgelopen jaar zijn er al een flink aantal bekende bedrijven failliet gegaan: DSB bank, Land van Ooit en de Entertainment groep van Marco Borsato. Nu lijkt voetbalclub RKC Waalkwijk aan de beurt.

Niet echt leuk al die faillissementen, maar wat is failliet gaan nu eigenlijk en hoe ga je failliet?

Als je meer geld met je onderneming uitgeeft dan je hebt, dan maak je schulden. Die schulden kun je oplossen door geld te lenen, maar dit geld moet ook weer terug worden betaald. Als je dat niet meer kunt betalen dan ga je failliet. Het is daarom belangrijk om nooit zomaar geld uit te geven, maar goed na te denken voor je als bedrijf geld uitgeeft.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *