5 marketing lessen van Sinterklaas

Marketing is heel belangrijk voor het succes van je onderneming. Als je niet opvalt is het veel moeilijker om je product te verkopen.

Als er iemand goed is in marketing is het Sinterklaas wel. Vanaf begin november tot en met 5 december draait alles om Sinterklaas.

Hier zijn 5 marketing lessen die je kunt leren van de Sint:

De intocht

Sinterklaas heeft elk jaar een grote intocht waar het hele land naar kijkt. Sinterklaas komt aan in een grote stoomboot, rijdt op een paard en heeft heel veel opvallende zwarte Pieten bij zich. De Sint vertelt altijd leuke verhalen en de Pieten doen vaak rare, grappige en coole dingen. Daar heeft iedereen het over…

Hoe kan jij dit doen? Organiseer een groot feest of een optocht als je een nieuw product of dienst lanceert. Vraag al je vrienden om mee te helpen en wees niet bang om op te vallen!

Gratis snoep

Iedereen houdt van snoep, en Sinterklaas geeft het gratis weg. Dat is nog eens een goede manier om aandacht te krijgen!

Hoe kan jij dit doen? Geef gratis kleine dingen weg (zoals snoep) om aandacht te krijgen voor je product.

Televisie, kranten en tijdschriften

Sinterklaas krijgt heel veel aandacht van de media. Hij heeft een eigen TV programma en staat in alle kranten en tijdschriften.

Hoe kan jij dit doen? Maak je filmpjes voor op Youtube waarin je op een leuke manier je product onder de aandacht brengt. Je kan ook mailen of bellen met kranten en tijdschriften om te kijken of ze iets over je willen schrijven.

Doelgroep

Sinterklaas heeft heel veel jonge fans. Hij richt zich dan ook voornamelijk op kinderen, dat is zijn doelgroep.

Hoe kan jij dit doen? Kies een duidelijke doelgroep en richt je daarop. Je zult zien dat het nu makkelijker is om veel mensen aan te bereiken. Als deze doelgroep je leuk vindt komt de rest vanzelf wel.

Pieten

Sinterklaas krijgt een hoop hulp van zijn Pieten. Als hij ergens niet zelf kan zijn stuurt hij zijn Pieten. Zo mist hij geen belangrijke evenementen!

Hoe kan jij dit doen? Vraag hulp aan je vrienden en vriendinnen, zo kan je als snel 10x zoveel mensen bereiken…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *