Onderzoek: Kinderen willen ondernemen!

Twee derde van de jongeren tussen 10 en 30 jaar wil in de toekomst een eigen zaak beginnen. Ruim een kwart van de jongeren ziet een eigen onderneming zelfs als ideale droombaan. Vooral het avontuur en de vrijheid spreekt hen aan, maar ook het idee dat ze er veel geld mee kunnen verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van de Global Entrepreneurship Week, die van 16 tot 22 november in 77 landen plaatsvindt met als doelstelling ondernemend gedrag onder jongeren te stimuleren.

Geen idee hoe een eigen zaak te starten
Ruim een kwart van de jongeren (27%) zou nu al willen starten met een eigen zaak. Slechts een vijfde van de jongeren weet hoe ze dit moeten aanpakken en waar ze terecht kunnen voor advies. Bijna de helft van de jongeren (42%) heeft echter geen idee hoe ze een eigen zaak moeten starten. 56% van de jongeren vindt dan ook dat ondernemen een apart vak zou moeten worden op middelbare scholen. Eenzelfde percentage zou zich graag willen verdiepen in het ondernemersvak.

Lees hier het originele artikel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *