Johnny CupCakes: T-shirts met taartjes

Kennen jullie Johnny CupCakes al? Johnny CupCakes is een kledingmerk dat is opgezet door John Earle uit Amerika.

Jonge ondernemer
Ook vroeger was Johnny al erg ondernemend. Zo had hij een kraampje waarin hij limonade verkocht en deed hij goocheltrucjes op verjaardagsfeestjes. Daarnaast kocht hij bij de feestwinkel allemaal grappen en trucs om deze in pakketjes aan kinderen op school te verkopen. In deze pakketen zaten bijvoorbeeld scheetkussens en jeukpoeder. Na een ongelukje met het jeukpoeder besloot hij om snoep te gaan verkopen.

Buttons en T-shirts
Op school was Johnny vooral heel erg druk bezig met ondernemen, en niet zoveel met school. Zijn button bedrijf was het meest succesvol. Hij maakte deze buttons met zijn eigen afbeeldingen, maar ook voor bands of bedrijven. Hij verkocht ook grote aantallen aan kinderen die deze dan weer verder verkochten.

Naast zijn button bedrijf werkte Johnny in een stripboekenwinkel. Hier had hij de bijnaam ‘Johnny CupCakes’. In het Nederlands is dat ongeveer hetzelfde als ‘Johnny Gebakjes’. Niet echt cool dus. Maar Johnny vond het wel grappig en maakte een T-shirt waar Johnny CupCakes opstond. Hij droeg dit in de winkel en al snel wouden zijn collega’s, maar ook klanten het T-shirt kopen!

Al snel verkocht Johnny meer T-shirts dan strips. Hij had nu ook meer prints nodig. Hij maakte T-shirts waarbij bekende dingen werden vervangen voor cakejes. Zo ontwierp hij bijvoorbeeld een T-shirt waarop het Vrijheidsbeeld een cakeje vasthield in plaats van een fakkel. Maar het populairste ontwerp dat hij heeft gemaakt was er een waarop hij een doodskop verving voor een cakeje.

 

Het begin van een T-shirt imperium
Johnny zat in een band en had ook veel vrienden die in bands speelde. Hierdoor waren zijn T-shirts al door het hele land op het podium te zien geweest. Toen de band van Johnny een platencontract kreeg gingen ze een grote tour door Amerika maken. Johnny nam zijn koffer met T-shirts mee om deze overal te gaan verkopen.

Johnny’s T-shirts waren zo’n succes dat hij besloot om er voor 100% voor te gaan. Hij opende een online winkel omdat hij hierdoor direct aan klanten kon verkopen. Als hij een bestelling naar een klant verzond deed hij er altijd iets extra’s bij zoals buttons, een handgeschreven briefje of een sticker. Hierdoor waren zijn klanten extra tevreden!

T-shirt koffer - Johnny CupCakes

(Bijna) unieke T-shirts
Johnny vindt het heel belangrijk dat zijn klanten iets bijzonders aanhebben. Daarom maakt hij er van elk T-shirt maar een paar. Als een T-shirt is uitverkocht maakt hij het ook nooit meer opnieuw! Zo blijft elk T-shirt bijzonder en zijn er veel mensen die zijn T-shirts sparen.

Eigen winkels
Johnny CupCakes is in Amerika een heel bekend merk geworden. Johnny heeft zelfs een aantal winkels geopend die eruit zien als bakkerijen!

Johnny CupCakes winkel

Familiebedrijf
Johnny werkt veel samen met zijn moeder die alle geldzaken voor hem doet. Zijn vader helpt hem met zijn rare marketingacties en het verbouwen van zijn winkel. In het begin was het huis van zijn ouders ook het pakhuis waarin hij al zijn T-shirts bewaarde. Dat kan ondertussen niet meer nu Johnny beroemd en succesvol is!

 

Johnny CupCakes familie

Wat kan je leren van Johnny?
– Zorg dat je altijd lol heb in ondernemen
– Werk samen met mensen die je vertrouwt
– Doe af en toe een beetje gek
– Zorg ervoor dat je klanten reclame voor je maken

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *