Zo moet je T-shirts verkopen

Iedereen draagt T-shirts dus zijn er ook veel mensen die T-shirts verkopen.

We schreven laatst al over Johnny Cupcakes en in het AT5 programma Basta besloten kinderen op ons advies ook T-shirts te gaan maken en verkopen. Is het verkopen van T-shirts dan een goed idee? Ja en nee. Het voordeel is dat de markt erg groot is, het nadeel is dat er veel concurrenten zijn. Als je veel T-shirts wil verkopen heb je dus een goed plan nodig!

Het idee

Zorg er, voordat je begint, voor dat je een goed idee hebt. Je T-shirts moeten een opvallende, mooie of coole print hebben. Dit goede idee zorgt ervoor dat je opvalt.

Doelgroep

Niet iedereen vindt hetzelfde mooi. Bepaal dus goed voor wie je T-shirts maakt. Een jongen gaat bijvoorbeeld niet zo snel in een roze T-shirt lopen en kinderen willen vaker grappigere prints dan volwassenen.

Bedrukken

Het is moeilijk om vooraf te bepalen hoeveel T-shirts je gaat verkopen. Zorg ervoor dat je er niet teveel koopt, maar reken er wel op dat je snel extra T-shirts kunt laten maken. Een T-shirt bedrukker is snel gevonden op Google. Probeer wel eerst te testen of je tevreden bent over de T-shirts voordat je er heel veel koopt.

Verkopen

Voordat je begint met verkopen moet je eerst bepalen welke prijs je gaat vragen. Vraag je veel geld voor een T-shirt dan verkoop je er minder en is je T-shirt bijzonder. Vraag je weinig geld dan verkoop je er waarschijnlijk meer, maar is je T-shirt ook minder speciaal.

Laat ons hieronder weten wat jij voor T-shirts hebt bedacht! 

7 antwoorden
 1. Charlie
  Charlie zegt:

  Hoe zou een shirt voor ondernemers eruit zien?? Die overhemden worden toch ook een beetje saai..??

  Just my 2cts

  X0X0X0

  😀

  Beantwoorden
 2. koen
  koen zegt:

  je kan meestal maar wat tekst op bepaalde plekken op een shirt laten drukken.
  hoe doen echte kledingmerken dat?
  als je nou echte kleding wil laten drukken die eruit zien als van een echt bedrijf waar moet je dan zijn?

  Beantwoorden
 3. Tom & Thomas
  Tom & Thomas zegt:

  Hoi Koen,

  Er zijn veel websites die het heel makkelijk maken om teksten op een T-shirt te laten zetten. Het nadeel hiervan is inderdaad dat je vaak weinig vrijheid hebt.

  Kledingmerken laten hun kleding in fabrieken maken. Dit kan vaak alleen maar als je heel veel kleding laat maken (een hoge oplage).

  Een goede tussenweg is een textieldrukker (zoals http://www.textieldruk.nl). Hier kan je zelf bepalen welke afbeelding erop komt te staan. Je hebt dan niet zoveel vrijheid als in een fabriek, maar je komt een heel eind!

  Wij gaan binnenkort ook Tom en Thomas T-shirts lanceren. Als het zover is zullen we je ook laten weten hoe we dit hebben gedaan.

  Groet,

  Tom

  Beantwoorden
 4. Daphne
  Daphne zegt:

  Hi Tom en Thomas,
  Ik wilde jullie vragen op welke websites je het beste je tshirt kan verkopen? Hebben jullie misschien een aantal opties voor mij?
  Groetjes,
  Daphne

  Beantwoorden
 5. Raf
  Raf zegt:

  Mooi artikel T&T. Ik denk dat het inderdaad best een volle markt is. Misschien is het een idee om de horizon te verbreden en te kijken naar print op materialen die je niet vaak voorbij ziet komen als zakdoeken, servetjes, lijstjes enzow. Om aan te haken op wat Koen schrijft, ik zit ook te kijken voor ons Amsterdamse bedrijfje om bedrijfskleding, met name sweaters, te bedrukken in Amsterdam. Kwam deze tegen, heeft een van jullie er ervaring mee? http://www.morecolor.nl/Over-ons/Lokale-diensten/Amsterdam

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *