Kies voor één product of dienst

Je hebt een heleboel ideeën om mee aan de slag te gaan als ondernemer, maar je weet niet waar je moet beginnen. Tip: begin simpel.

Begin met één idee waar jij heel enthousiast over bent en waar je geld mee kunt verdienen. En hou dat idee ook simpel. Bied één simpel product of één simpele dienst aan.

focus

Waarom maar één product of dienst?

Je begint met een kleiner risico
Een kenmerk van een ondernemer is dat hij risico’s durft te nemen, maar er is niets mis met eerst een simpel idee uitproberen. Je kunt zo op een prettige manier leren hoe je moet ondernemen.

Je kunt je op een specifieke doelgroep richten
Zodra je meerdere diensten aanbiedt, is het de vraag wat voor wie aantrekkelijk is. Met één dienst of product kun je veel gerichter onderzoek doen naar en uitproberen wie je klanten zijn.

Je biedt potentiële klanten duidelijkheid
Ze weten exact wat je aanbiedt. En jij hebt een duidelijk verhaal.

Als het werkt, kun je uitbreiden!
Als mensen je dienst of product uitproberen en het bevalt, willen ze meestal meer. Grote kans dat ze je vragen om allerlei andere toevoegingen en mogelijkheden. Dat is (uiteraard) mogelijk (want ondernemend als je bent, daar regel je andere mensen voor) en een goede manier voor extra inkomsten.

Op zoek naar een voorbeeld? Kijk eens op thocobags.nl. Eén simpel product en een duidelijke website. Met welk idee ga jij aan de slag?

Deze post is deel 2 uit een serie van 5 posts van Patty Golsteijn, lees hier deel 1. Patty heeft van minimaliseren haar missie gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *