Onderneem slimmer: maak gebruik van de kwaliteiten van anderen

Ondernemen betekent niet alleen het verkopen van je product of dienst, maar ook het bouwen van een website, bijhouden van je administratie, schrijven van teksten voor je site of een persbericht, etc.

Ben je niet goed in één van deze onderdelen of vind je ze gewoonweg niet leuk om te doen? Laat het iemand anders voor je doen. Kijk eens om je heen: wellicht kan je vader dit heel goed, of een nicht, oom of een vriend.

Geen geld? Geen punt. Ruil met elkaar. Ben jij bijvoorbeeld heel goed in het schrijven van teksten en je vriend is goed in het bouwen van een website? Vraag of hij jouw website bouwt en in ruil daarvoor schrijf jij de teksten voor zijn website.

Je kunt ook voorstellen dat de ander kosteloos gebruik mag maken van het product of de dienst die je als ondernemer aanbiedt. Maak wel goede afspraken over hoeveel of hoe lang hij er gebruik van mag maken.

Ondernemen hoeft niet moeilijk te zijn en kan nog leuker worden door gebruik te maken van de kwaliteiten van anderen. Slimmer ondernemen begint dus bij jezelf.

Deze post is deel 5 uit een serie van 5 posts van Patty Golsteijn, lees hier deel 1, 2, 3 en 4. Patty heeft van minimaliseren haar missie gemaakt.

1 antwoord
  1. Bartjuh
    Bartjuh zegt:

    Ik vind het wel lastig dat je zoveel moet doen dat niets met je onderneming te maken hebt. Alleen het tellen van geld vind ik leuk :s !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *