Catherine heeft haar eigen Facebook

Catherine Cook en haar broer David vonden het stom dat ze niet mochten kiezen welke foto in het klassenboek zou komen en ineens kwamen ze op een idee!

Catherine startte haar eigen sociale netwerksite myYearbook.com, terwijl ze nog op de middelbare school zat. 6 jaar later heeft de site meer dan 25 miljoen gebruikers in de VS. Haar site staat in de top 25 van best bezochte websites van Amerika en wordt geschat op een waarde van maar liefst $20 miljoen.

“Het ging allemaal zo snel! Het ene moment waren we nog aan het brainstormen over de website en voor we het wisten hadden we een investeerder op bezoek die er $250.000 in wilden stoppen.”

Op de website staan veel functies die de pagina veel complexer maken dan andere sociale netwerksites zoals Facebook. Zo heb je de mogelijkheid om te stemmen op het meest populaire profiel. Veel van de ideeën om myYearbook.com verder te ontwikkelen kwamen van klasgenoten, vrienden en kennissen. In het begin promoten ze de website vooral op school zelf.

“We promoten de site op onze school door grappige T-shirts te dragen met de domeinnaam erop. De volgende stap was dat we ook mensen van andere scholen lid lieten worden op de website.”

Op 16 jarige leeftijd had Catherine een succesvolle website met maar liefst 12 personeelsleden. Inmiddels is de site zo groot geworden dat er meer dan 100 mensen werken.

De tip die Catherine alle jonge ondernemers wil meegeven is dat je vooral moet durven om met je dromen aan de slag te gaan. Wij zijn het daar helemaal mee eens!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *