Hoera, de lente is begonnen!

De vogeltjes kwetteren harder dan ooit, het wordt later donker (langer buiten spelen ’s avonds!), lekker zonder jas naar buiten… fijn, fijn, fijn!. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben echt blij dat die lange sombere, koude winter er weer op zit. Je zult je misschien afvragen wat al dit gekonkel over groene blaadjes en voorjaar nou met geld verdienen te maken heeft (want daar gaat Tom en Thomas natuurlijk over). Dat zal ik uitleggen.

De lente heeft behalve dat alles weer groen en fris wordt nog een merkwaardig bijverschijnsel. Is het jullie weleens opgevallen hoeveel mensen je in de lente in de weer ziet met het schoonmaken van hun huis? Dat je op sommige dagen in het weekend al je buren druk bezig ziet met auto’s wassen, dekbedden luchten, garage’s uitzoeken etc?Dat is het effect dat de lente heeft op volwassenen. Die neigen namelijk in deze periode een ontembare behoefte te krijgen aan organiseren en opruimen… Dit fenomeen wordt de grote lenteschoonmaak genoemd.

Grote kans dat je ouders de lentekriebels binnenkort ook in hun bol krijgen en voor je het weet wordt jouw huis binnenstebuiten gekeerd. Meestal wordt na zo’n poets/boen/schrob/was/opruimsessie uiteindelijk de halve inhoud van de kasten weggegooid of aan het goede doel geschonken.

Ho, stop, wat?

Je ouders die spullen wegdoen waar jij nog iets aan kunt verdienen? Daar steek jij naturlijk een stokje voor!

Het grappige is, dat de meeste van onze ouders hun oude spullen eigenlijk niet willen weggooien zonder er geld voor terug te krijgen, maar vaak zijn ze te lui om er moeite en tijd in te steken. Zeker als dat via internet moet, nog vaak zijn ouders daar niet zo handig en snel mee als jij.

Jouw kans dus, want die moeite, tijd en computerskillz; die heb jij dus lekker wel!

Neem nou de boekencollectie van je ouders, vraag maar eens na hoeveel boeken ze nou werkelijk nog gaan lezen. Met een beetje overtuigingskracht krijg je ze wel zover dat jij handel kunt gaan drijven met een grote stapel boeken.

Een koud kunstje, internet gebruiken als toonbank.

Op bol.com kun je heel gemakkelijk boeken verkopen. Je hoeft er weinig voor te doen, bol.com zorgt voor de facturatie en afhandeling van de bestelling. Je mag je eigen prijs bepalen, maar bol.com krijgt wel een (klein) deel. Klik hier voor een uitleg

Een andere optie is naar een boekenwinkel van de Slegte te gaan, daar kun je je boeken inleveren en je wordt meteen betaald. Minpuntje: je moet iemand van 18 jaar of ouder met geldig I.D.bewijs vragen om mee te gaan.

Behalve boeken zijn er natuurlijk nog veel meer artikelen die je via internet kunt verkopen. Even inschrijven op Marktplaats.nl, fotootje maken van wat je wilt verkopen en dan wachten tot de eerste kopers via internet zich aanmelden. Hoe je zo’n advertentie er zo mooi mogelijk uit laat zien, daar zal ik in een andere blog nog wat tips over geven.

En als je na een tijdje genoeg hebt van handelen via internet, kun je gelukkig altijd nog tot koninginnedag wachten om daar op je ‘offline kleed’ winst te maken…

Succes!

Een koud kunstje, internet gebruiken als toonbank.
4 antwoorden
 1. Juutje
  Juutje zegt:

  Je kunt ook een verkoopdag houden bij je thuis. Super leuk om te doen. Wij hebben trouwens vorig jaar een ruildag gehouden, was ook heel tof.

  bye bye .. K

  Beantwoorden
 2. Digi Boy
  Digi Boy zegt:

  Gewoon allemaal verkopen op Koninginnedag!! 😀 Hou zelf nu al een inzameling bij familie en vrienden die me spullen geven die ik mag verkopen. Sommige dingen, zoals boeken zet ik op Bol, maar het meeste bewaar ik om met Koninginnedag te verkopen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *