Raymond Spanjar heeft 10.000.000 vrienden (+Win actie)

De oprichter van Hyves heeft een boek geschreven! Met 3 vrienden begon Raymond Spanjar in 2004 het sociale netwerk Hyves. Vorig jaar verkochten ze hun bedrijf voor meer dan €50 miljoen aan Telegraaf Media Groep, een grote uitgever.

Wij schreven een recensie over het boek en mogen ook 3 exemplaren weggeven. Wat je daarvoor moet doen? Gewoon even lid worden van onze Jonge Ondernemersclub. Hiervoor hoef je alleen je e-mailadres in te vullen.

Waar gaat het boek over?

Hyves groeide in een paar jaar tijd uit tot het grootste sociale netwerk van Nederland. Bijna iedereen heeft een Hyves account, van (ex)Minister President Balkenende tot aan artiesten zoals DJ Tiësto.

Een groot netwerk zoals Hyves opzetten is niet makkelijk. De drie oprichters van Hyves hebben heel hard gewerkt, en ook lang niet alles ging goed. Er ging zelfs best veel (bijna) fout. In het boek vertelt Raymond bijvoorbeeld hoeveel concurrentie ze hebben gehad van veel grotere bedrijven over de hele wereld.

Maar naast hard werken gebeurden er ook veel leuke dingen. Zo organiseerden ze feesten voor Hyvers, was er het eerste Hyves huwelijk en gingen ze met het hele team op reis.

Voor wie is het geschreven?

Van 3 naar 10.000.000 vrienden is geen kinderboek. Er wordt best veel gepraat over investeringen, aandeelhouders en technologie.

Het goede aan het boek is wel dat het leuk is geschreven en dat dingen niet moeilijker worden gemaakt dan dat ze zijn. Zo vond Victor (12) het boek met alle cijfertjes soms maar ingewikkeld, maar hij vond het nog wel leuk genoeg om aan te raden.

Het is een prachtig boek. Het is een droom om te lezen hoe Raymond en zijn team hyves, en andere websites, hebben opgebouwd.

Ik ben zelf 12 jaar en het is voor mij nog wel een zwaar boek. Het is heel erg economisch, en de manier van schrijven is wel duidelijk voor volwassenen. Maar: Als je als jongere je best doet om het te lezen, dan kan je de grote lijn wel begrijpen.

En: Als je als volwassene economie verschrikkelijk vindt, is dit echt een afrader.

Wij denken dat je dit boek goed kan lezen vanaf een jaar of 15 of als je gewoon heel geïnteresseerd bent in ondernemen en/of internet.Nu lezen?Wil je het boek van Raymond lezen? Lees dan hieronder gratis de eerste 54 pagina’s. Bestel hier het hele boek op Bol.com of doe mee aan onze Win Actie door lid te worden van de Jonge Ondernemersclub en maak kans op een van de drie exemplaren die we weggeven.

Ben je al lid van de club? Dan doe je automatisch mee!

Je hebt tot en met 17 juli om lid te worden van de Jonge Ondernemers club en kans te maken op Van 3 tot 10.000.000 vrienden. Daarna worden de winnaars hier bekend gemaakt en persoonlijk op de hoogte gesteld.

 

8 antwoorden
 1. Tom & Thomas
  Tom & Thomas zegt:

  Hoi Joost,

  Je hoeft verder niks te doen, makkelijk he!? 🙂 Je maakt vanaf nu automatisch kans om het boek te winnen.

  Gr,
  Tom & Thomas

  Beantwoorden
 2. Tom & Thomas
  Tom & Thomas zegt:

  Hoi Janniek,

  De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

  Bedankt voor het meedoen!

  Groetjes,
  Tom & Thomas

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *