Webshop succes in een dag

Via een e-mail kwamen wij op het pad van het XD-team. Een groep jonge ondernemers die zelfontworpen shirts en sweaters verkopen via hun webshop. Wij interviewden ze om te ontdekken wat hun ondernemersgeheimen zijn.

T&T: Hoi, wat goed dat jullie willen meewerken aan dit interview, jullie zullen het wel druk hebben met school en het runnen van een webshop. Of niet?
XD-team: Inderdaad, het combineren lijkt moeilijk, maar in de praktijk valt dat nogal mee. Doordat wij enkel het ontwerpwerk hebben, is twee uurtjes per weekend voldoende om nieuwe producten te lanceren en wat ‘marketing’ te doen. Natuurlijk heb ikzelf (Yzzy) gedurende mijn schoolweek steeds iets bij me om nieuwe ideeën op te schrijven, al moet ik soms wel opletten dat ze niet blijven rondspoken als ik moet leren…

T&T: Uit wie bestaat het XD-team eigenlijk precies?
XD-team: Tot nu toe bestaat XDSWEATS.tk uit 3 groepen: de hoofd-designers (oprichters) de creative thinkers (zij maken ontwerpen of doen leuke uitspraken voor shirts) en de critical people (zij geven ons de motivatie door voortdurend te zeggen dat we het ‘nooit zullen maken’) We zijn allemaal 15 en woonachtig in België.

T&T: Jullie hebben de webshop binnen een dag gelanceerd, hoe hebben jullie dit gedaan?
XD-team:
Yzzy (de oprichter) had al ervaring met sites maken, dus de webshop opzetten ging vrij snel. Maar natuurlijk hebben we er eerst 2 weken gewoon over gepraat. Hoe we de shop gingen noemen, voor wie we gingen designen (doelgroep) enzovoort.

T&T: Hoe zijn jullie aan de eerste klanten gekomen? Was dit moeilijk?
XD-team: We deelden enkele links naar de shop op Facebook en maakten ook reclame op Twitter. Al snel kwamen de eerste orders binnen en onze link werd ook gedeeld, wat weer voor meer klanten zorgde in de toekomst. Echt moeilijk was het dus niet, zolang je maar de juiste dingen voor de juiste potentiële klanten hun neus zet.

T&T: Wat doen jullie beter dan andere kledingverkopers? Wat maakt jullie bijzonder?
XD-team: Het mooie van ons concept is dat we enkel het ontwerpwerk doen. De verzending en productie besteden we uit, zo hebben we geen opslagplaatsen nodig en kunnen we ons concentreren op het ontwerpen van nieuwe items! Wat wij ontwerpen is ook origineel: je kan het nergens anders kopen. Uniek zijn in stijl, daar gaat het om. Een leuk ontwerp kan gemakkelijk 2uur in beslag nemen, maar het loont de moeite als de klanten het mooi vinden. Weer een reden om eens naar onze site te surfen!

XDSweats

T&T: Op welke print zijn jullie het trotst?
XD-team: “Cool pinguin”, logisch ook dat het ons logo is.

T&T: Welke tip zouden jullie geven aan andere jonge ondernemers die een webshop willen starten?
XD-team: Volg vooral je meest gekke ideeën. Meestal zijn ze origineel genoeg om commercieel uit te blinken. Probeer ook door te zetten, de beste motivatie om iets waar te maken is van anderen te horen dat het “toch gaat mislukken”. Er zijn genoeg gratis alternatieven, dus Google je gek want alles is mogelijk.

T&T: Bedankt voor het interview en succes met de voorjaarscollectie!

3 antwoorden
  1. Mohamed
    Mohamed zegt:

    Wat een leuk breiwerkje is dit. Kun je er geen kstnesuje van maken? He hoesje dat je in het andere logje laat zien is ook erg leuk. Denk dat die ook beter past.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *