Het gaat om meer dan de prijs.. toch?

Bacon van de Burger King zal tegenwoordig van varkens worden gemaakt die meer ruimte krijgen. Als varkens meer ruimte krijgen is het duurder om ze te houden. Het is dan ook een stuk goedkoper om vlees te kopen dat van varkens komt die weinig ruimte krijgen.

Burger King gaat voor diervriendelijk vlees?

Maar waarom kiest dit restaurant er dan voor om diervriendelijker vlees te kopen? Als bedrijf wil je immers zoveel mogelijk geld verdienen, toch?

“Bij consumenten gaat het niet meer alleen om goedkoop, goedkoop, goedkoop. Die willen ook dat dieren een beetje fatsoenlijk leven”, zegt woordvoerder Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier.

Burger King kiest er dus voor om diervriendelijker varkensvlees in te kopen, omdat de klanten dat belangrijk vinden. De gedachte is dat Burger King hierdoor een betere naam en misschien ook wel meer klanten krijgt. Inmiddels zijn ze ook van plan om eieren te kopen van boeren die hun kippen vrij laten rondlopen in plaats van houden in kleine hokjes (zie filmpje).

Wat vind jij van deze acties?

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *