Interview met een brokkenpiloot

Tom en Thomas interviewen Eric Klaassen van de onderneming ‘Brokjespiloot‘. Brokjespiloot is een webwinkel waar je abonnementen op honden en kattenvoer kan kopen. Als je een abonnement afsluit krijg je elke maand vers voer thuisbezorgd. Handig toch?

Eric KlaassenOver deze ondernemer

Naam: Eric Klaassen
Leeftijd: 28
Woonplaats: Amsterdam
Twitter: @ericklaassen

T&T: Hoi Eric, leuk dat je tijd hebt voor een interview! Wat is Brokjespiloot eigenlijk en hoe ben je op het idee gekomen om Brokjespiloot op te richten?
Eric: Hey Tom en Thomas! Het idee voor Brokjespiloot ontstond bij Harvest, dat is het adviesbureau waar ik voor werk. Ons bureau helpt bedrijven als Philips, Nike en Telegraaf om meer geld te verdienen op internet. Soms hebben we opeens zelf ook een idee waarvan we vinden dat het er moet komen. Zoals Brokjespiloot.

Via Brokjespiloot kun je een abonnement nemen op gezond en verantwoord katten- of hondenvoer. Als eigenaar van een dier plaats je een bestelling, en die krijg je dan om de zoveel tijd bij je thuis bezorgd op de dag die je zelf kiest. Zo hoef je nooit meer te sjouwen met zware zakken, en is er altijd genoeg voer in huis. Het idee ontstond toen we keken naar trends in Amerika waar het abonnementsmodel al langere tijd populair is, bijvoorbeeld voor scheermesjes. Bovendien zagen we in Nederland nog geen écht goede webshops voor biologisch en natuurlijke dierenvoeding.

T&T: Is Brokjespiloot je eerste onderneming?
Eric: Ik heb al eerder nieuwe websites en ideeën opgestart. Alles wat ik daarbij leer, gebruik ik weer om bedrijven goede adviezen te kunnen geven. Bij Harvest helpen we onze klanten door ze te adviseren, maar starten we ook onze eigen ondernemingen op. Een andere onderneming van Harvest is Offerti, een soort marktplaats waar je werk kunt uitbesteden aan experts. Bijvoorbeeld als je als bedrijf een goede boekhouder zoekt voor de administratie.

BrokjespilootT&T: Heb je zelf huisdieren?
Eric: Nee… Daarom luister ik extra goed naar mensen die wel een huisdier hebben, om een product aan te bieden wat bij ze past. Want door goed te luisteren, kom je er achter dat iedere klant anders is. Zo koopt de ene huisdieren bezitter het liefst goedkoop voer bij de supermarkt, terwijl andere mensen ver omrijden om speciale voeding bij de dierenwinkel te halen.

Ook de smaak van de dieren is heel verschillend. De ene hond vindt bijna alles lekker, terwijl de andere hond heel kieskeurig is of een speciaal dieet heeft. Bij het kiezen van onze producten en het ontwerpen van onze website proberen we met al die verschillende wensen rekening te houden.

T&T: Kan je ons wat meer over je onderneming vertellen? Met wie werk je bijvoorbeeld samen? En doe je de bezorgingen zelf?
Eric: Het team van Brokjespiloot bestaat nu uit 4 mensen. We hebben binnen het team de taken verdeeld zodat altijd duidelijk is wie wat doet. Ik doe bijvoorbeeld de strategie en de marketing, en een van mijn collega’s bepaalt precies hoe de website er uit komt te zien.

Het opslaan van alle voorraden en het bezorgen doen we niet zelf. We werken daarvoor samen met een groothandel, die verstuurt de pakketjes precies op de manier zoals wij het willen.

Brokjespiloot

T&T: Vind je ondernemen lastig?
Eric: Ondernemen is vooral erg leuk, en helemaal niet zo moeilijk. Als wij ondernemen dan doen we dat altijd via internet, zoals nu met Brokjespiloot. Het moeilijke aan internet is dat alles zo snel gaat. Nieuwe dingen ontstaat in een razend tempo, en kunnen enorm hard groeien. Facebook bijvoorbeeld is nu heel groot, maar hoeveel mensen hadden een paar jaar geleden al een Facebook profiel?

Daarom helpt het als je goed op de hoogte blijft, en je al ervaring hebt bij het opzetten van een internetbedrijf. Dan weet je bijvoorbeeld hoe je een website in een korte tijd kan laten bouwen, en op welke dingen je moet letten bij de promotie van je site. Als je niet goed op de hoogte bent of niet snel genoeg bent, kan een concurrent je voor zijn of is je idee al weer achterhaald door nieuwe ontwikkelingen.

T&T: Heeft Brokjespiloot veel concurrentie?
Eric: Nee, er is nog niemand die het precies zo doet als wij. Eigenlijk zijn onze concurrenten vooral de dierenwinkels en sommige online shops die ook dierenvoeding verkopen.

T&T: Ben je een brokkenpiloot? Heb je wel eens ondernemersfouten gemaakt?
Eric: Natuurlijk maken wij ook wel eens fouten! Dat is ook helemaal niet erg: als je een fout maakt, leer je vaak meer dan als alles goed gaat. Het is wel belangrijk dat je fouten op de goede manier oplost, om je klanten tevreden te houden. Als er iets fout gaat dan bespreken we dat in ons team, en kijken we hoe het snel kunnen oplossen en hoe we het een volgende keer beter zouden doen. Het klinkt misschien gek, maar mijn tip is: maak veel fouten in het begin, daar leer je het meest van.

T&T: Hoe ziet de toekomst van Brokjespiloot eruit? Waar droom je van?
Eric: We hopen natuurlijk dat veel mensen in Nederland een abonnement op diervoeding gaan nemen bij Brokjespiloot. Als dat zo is, dan kunnen we misschien nog meer webshops starten voor dingen die je regelmatig nodig hebt. Stel je voor dat er straks ook een Brokjespiloot is voor scheermesjes, sokken of zelfs luiers!

T&T: Leuk dat je even tijd voor ons had en veel succes met je onderneming!

Heb je een vraag voor Eric? Stel hem dan hieronder in de reacties!

 

3 antwoorden
 1. Sebassie99
  Sebassie99 zegt:

  Wat een gaaf idee! Ga meteen kijken of ik voor mijn hond n abbo kan nemen..

  ———_,=.=,_
  ——,`=.-o—`\___
  —–/—o\–(0—–O
  —-/-o—-\—- ___/
  —-|—-O–|—–\)
  —`,o—_/–o .–`——
  —–`”`;-O–(———
  ——–/–.–“”“\\—-
  ——.`-O——.\,,||
  —-.`——“”`|-`””`—-
  |\-/–O–o—__|——
  -\|-o–.-`—-`\—
  –\-_-o—O—-|
  —(—o—.-`–
  __`.____/___/_/

  Beantwoorden
 2. Elena
  Elena zegt:

  Het lijkt me een interesant boek, alle kinnes van de wereld, maar dat bood de slang Adam en Eva ook aan dus k’denk dat je ermee voorzichtig moet doen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *