7-jarige onderneemt in de ochtend

Ryland Goldman is 7 als hij verhuist naar Los Gatos in Californië. Hij weet dan al jaren dat hij ooit zijn eigen restaurant zal openen.

Ontbijt Restaurant

Op een dag valt het hem op dat er veel mensen langs zijn huis lopen ’s morgens, op weg naar zijn school. En dat brengt hem op een idee! Hij opent zijn restaurant. Buiten, voor het huis. Vroeg in de ochtend, zodat de mensen die voorbij lopen een ontbijtje bij hem kunnen kopen.

Om de paar weken mag hij dit doen van zijn ouders. Hij staat dan extra vroeg op om zelf muffins en brownies te bakken.

taart-concurrent

Goede Doelen

En hij heeft ook nog een goed doel gekoppeld aan z’n zaak: 50% van de opbrengst schenkt hij aan zijn school, om extra spullen te kunnen kopen. Dat vindt zijn plaatselijke Starbucks zo’n goed idee, dat zij hem de koffie schenken, met kartonnen bekertjes en al! Deze verkoopt hij in twee maten: klein en groot.

Op deze manier heeft hij al een paar honderd dollars bij elkaar verdiend voor zijn school.

Ondernemerstalent

Ryland is een geweldige ondernemer. Hij heeft goed gezien waar behoefte aan was en wanneer. Hij heeft een goed doel gekoppeld aan de opbrengsten, zodat iedereen er blij van wordt. Ook zijn ouders zijn super trots, maar willen wel zijn enthousiasme een beetje in de gaten te houden. Daarom kan hij dit (nog) niet elke dag doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *