Hoe groter de markt, hoe groter de beloning

Waarom hockeyen er Nederlanders een maand lang in India? Waarom ging voetbalster Didier Drogba in Shanghai voetballen? Hoezo investeert Apple al jaren miljoenen dollars in China? Het antwoord is simpel, de markt is gigantisch groot in landen als India en China.

Marktwerking

Met de markt wordt in de economie de mensen om je heen bedoelt. Hoe groter de markt, hoe meer mensen er zijn die je spullen wel eens zouden willen kopen. Landen waar dus heel veel mensen wonen, zoals India en China krijgen veel aandacht, omdat er heel veel markt zou kunnen zijn. Om precies te weten hoeveel mensen in een land interesse hebben in je product of dienst is het verstandig om eerst onderzoek te doen. Je gaat dan kijken hoeveel mensen van je product of dienst gebruik zouden willen maken, een marktonderzoek. In het geval van de Nederlandse hockeyers is al bekent dat miljoenen mensen in India graag naar ze komen kijken. Naast het hockeyen in mooie stadions levert dit de Nederlandse hockeyers ongeveer $68.000 op per persoon voor 1 maand hockeyen.

Wil jij meer weten van Marktonderzoek?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *