De meest opvallende ondernemers van 2014

2014 zit er weer op en dus een mooi moment om terug te kijken. Wie waren de meest opvallende jonge ondernemers van het jaar?

Speciaal voor jou hebben we een top vijf samengesteld van de ondernemers die ons dit jaar extra zijn opgevallen.


#5. Madison Robinson

Leeftijd: 16
Bedrijf: Fish Flops

Madison begon op achtjarige leeftijd met haar bedrijf Fish Flops. We zijn nu 8 jaar verder en haar Fish Flops worden inmiddels in heel Amerika verkocht. Het afgelopen jaar zijn er zo’n 60.000 Fish Flops verkocht met een verkoopwaarde van maar liefst 1,2 miljoen dollar! Wil jij meer te weten komen van Madison? Neem dan eens een kijkje op haar website of volg haar op twitter.


#4. Khoa Phan

Leeftijd: 23 Bedrijf: Freelance Vine Video Animator

Khoa is wel een heel aparte ondernemer nidit rijtje. Hij heeft namelijk geen eigen bedrijf, maar wat hij dan wel doet is wel zo gaaf dat we het wel moeten noemen! Hij maakt namelijk korte filmpjes op het sociaal video platform Vine. Deze filmpjes zijn zo populair dat hij niet alleen geld verdient aan de advertenties, maar ook geregeld wordt gevraagd om filmpjes voor bedrijven te maken en zelfs genomineerd is voor filmprijzen.

 

Wil jij zijn filmpjes bekijken? Klik dan hier en check zijn Vine account. Veel plezier!


#3 Eden Full

Leeftijd: 22

Bedrijf: Sun Saluter

Eden Full is de uitvinder van de Sun Saluter, een zonnepaneel dat automatisch meedraait met de stand van de zon (zie foto). Deze uitvinding is zo revolutionair dat ze er een heel bedrijf omheen heeft kunnen bouwen! Het is haar doel om goedkope en schone energie overal ter wereld mogelijk te maken. Eden is zeker niet de rijkste ondernemer in dit rijtje, maar wel de meest sociale en daarmee misschien wel de meest succesvolle uit deze lijst. Wat vind jij van haar uitvinding?


#2 Palmer Luckey

Leeftijd: 21

Bedrijf: Oculus

Palmer Luckey begon in 2012 met een campagne op Kickstarter om geld op te halen voor het ontwikkelen van een virtual reality bril. Hij haalde hier maar liefst $2,4 miljoen mee op! Het jaar erop ging hij vrolijk verder en haalde nog eens $90 miljoen op. Inmiddels werkt zijn bedrijf samen met Samsung en hebben ze de Oculus ontwikkeld. De Oculus is een 3D bril die je een game laat beleven alsof je er zelf midden in zit. Hoe cool is dat?!


#1 Alexander Klöpping

Leeftijd: 26
Bedrijf: Blendle

Deze lijst wordt aangevoerd door onze Nederlandse Tech trots, Alexander Klöpping. Samen met Marten Blankesteijn richtte hij dit jaar het bedrijf Blendle op. Blendle is een app die je de mogelijkheid biedt om zelf je nieuws samen te stellen. Voor een klein bedrag kun je losse artikelen kopen en zo je eigen digitale krant of magazine maken. Het is het best te vergelijken met een digitale kiosk, maar dan met veel meer keuze mogelijkheden. Inmiddels heeft Blendle al meer dan 100.000 gebruikers en verwachten de mannen in 2017 winst te gaan boeken.


 

3 antwoorden
  1. Mo99
    Mo99 zegt:

    Wahhahahahaha! Die filmpjes van Phan zijn echt grappig! Super gaaf dat je daar je werk van kan maken!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *