Maak jij de volgende YouTube hit?

Elke minuut komt er voor 2 dagen aan filmpjes op YouTube bij. Veel van deze filmpjes worden slechts een paar keer bekeken, maar een aantal worden een hit. Die filmpjes worden miljoenen keren bekeken, nagemaakt, gedeeld en halen het soms zelfs tot het nieuws!

Hoe maak je nou zelf zo’n filmpje?

Door hier achter te komen is het belangrijk om eerst goed te kijken naar welke clips een hit werden op YouTube en wat deze filmpjes zo’n succes maakt.

Tip 1: Zorg dat er iets onverwachts gebeurt in je video.

In dit filmpje hoor je eerst een bekend liedje en ineens zie je de zangeres, een non! Wat het filmpje nog mooier maakt is dat de jury ook geen idee heeft wie de zangeres is. Wanneer ze zich omdraaien kun je heel mooi hun spontane reacties zien. Dit is wat het filmpje zo goed maakt en hoe het aan meer dan 67 miljoen views is gekomen!

Tip 2: Doe iets goeds nog beter!

Deze muzikanten hebben ervoor gekozen om een bekend en goed liedje opnieuw te doen, maar dan op een wel heel originele manier. Deze clip werd vooral bekend doordat het zo ontzettend veel werd gedeeld op Facebook en Twitter. De kracht van het filmpje is de unieke manier waarop ze het liedje spelen en niet het liedje zelf.

Tip 3: Maak een video die je doorgeeft en start een trend!

The Ice Bucket Challenge is een actie waarbij je geld doneert om een geneesmiddel te vinden voor de dodelijke spierziekte ALS. Als je wordt uitgedaagd kun je kiezen om een emmer met koud ijswater over je heen te gooien of $100 te doneren aan de stichting ALS. De kracht van deze actie is dat je iemand kan nomineren als jezelf de uitdaging aan gaat. Op deze manier geef je de video door en blijven er nieuwe videos bijkomen. Het werd pas echt een trend toen ook beroemde mensen zich lieten uitdagen.

Wat vind jij van deze tips en heb je er misschien zelf ook een? Deel je mening en laat een reply achter!

Lees en leer meer over YouTube:

Maak jij de volgende YouTube hit?
Beroemd worden op YouTube
2 miljoen keer bekeken worden op YouTube
– Lady Gaga zorgt voor platencontract voor supertalent!

6 antwoorden
 1. Henk Verdienen
  Henk Verdienen zegt:

  Met Youtube kan je wel rijk worden. Sommigen verdienen hiermee duizenden in de maand. Dat zou je eens moeten proberen.

  Beantwoorden
 2. allianz versicherung berechnen auto
  allianz versicherung berechnen auto zegt:

  So you remember putting oil in the holes in the chuck and waiting for someone to turn it on? Unfortunately I was that guy.Where did you grow up? I had a full on panic attack/nostalgia fit reading this. I had a shop teacher named Mr. Witt.bb

  Beantwoorden
 3. appwizard.ir
  appwizard.ir zegt:

  In that light I’d agree exactly with how you put it… it’s very nice that you had a great journey to vegas. But if the reward was dependent on getting to LA well then appreciate the experience you got out of it and do better next time. I go through the same thing with my son… when he got a computer we agreed there would be no games on a school night unless he has all A’s. Having a B+ and some A’s is a great accomplishment as well, but doesnt get the reward!

  Beantwoorden
 4. http://www./
  http://www./ zegt:

  merci beaucoup! J’ai commencé la cure de citron a jeun il y a deux jours, en me disant pareil grand besoin d’eliminer les toxines! MAis je ne savais pas qu’il fallait en prendre plus d’un par jour donc merci! Je rectifie a partir d’aujourd’hui!

  Beantwoorden
 5. http://www./
  http://www./ zegt:

  Dan –See: this is actually my attempt to understand the complaint which you are putting out here which has been repeated a lot. So bear with me.Given that Dr. MacArthur has not done justice to “emerging”, has anyone ever fairly criticized “emerging”? If so, who?Thanks again for fielding questions from someone who probably isn’t going to agree with you in the end.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *