Wat is een concurrent?

Een concurrent is een bedrijf dat dezelfde klanten wil hebben als jij.

taart-concurrent
Concurrent

Stel jij verkoopt appeltaart en naast je staat iemand kersentaart te verkopen. De klant wil één stuk taart en moet dus kiezen of hij bij jou de appeltaart koopt of bij je concurrent een stuk kersentaart koopt. Je bent nu aan het concurreren.

Concurrentiestrijd

Op het moment dat jij iets gaat doen om ervoor te zorgen dat de klanten eerder naar jou toe gaan dan naar de concurrent, zit je in een concurrentiestrijd. Je kan bijvoorbeeld beter zijn dan je concurrent door je taarten goedkoper of lekkerder te maken.

Meer weten?

Wat kun je doen tegen concurrenten?
Ga een stap verder dan je concurrenten!
Goed imago doet wonderen

19 antwoorden
 1. Najma
  Najma zegt:

  Hallo kan je aub my uitleggen
  Wat concurrent is
  promotie

  segment

  Prijslijst

  Swot analyse

  Beantwoorden
 2. Tom & Thomas
  Tom & Thomas zegt:

  @NAJMA:

  Hoi Najma,

  Bedankt voor je reply. Dat zijn aardig wat vragen 🙂

  In deze post kun je al wat meer te weten komen over wat een concurrent is.

  We hebben ook een post geschreven over promotie deze is te vinden via deze link: http://tomenthomas.nl/2009/01/marketingmix-de-p-van-promotie/

  Mocht je meer willen weten kun je ons het beste even een berichtje sturen door op de ‘Stel een vraag’ knop te drukken of even vrienden te worden op FB: https://www.facebook.com/tomenthomas/

  Succes en we horen graag als je nog vragen hebt!

  Thomas

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] weet nog niet hoeveel geld je moet gaan vragen per voetbal. Je gaat dan een onderzoek doen bij je concurrenten naar de prijs die zij vragen voor een voetbal. Je bent dan al bezig met een klein […]

 2. […] euro zou kosten, dan zou je dit waarschijnlijk te duur vinden. Je koopt dan liever een fles van een concurrent, bijvoorbeeld Pepsi. Als Coca Cola een fles zou verkopen voor 50 cent dan zouden veel mensen het […]

 3. […] Kijk of er andere advertenties zijn die hetzelfde product aanbieden als jij. Hoeveel vraagt je concurrentie? […]

 4. […] marktanalyse is niets meer of minder dan het kijken naar wie je (mogelijke) klanten zijn en wie je concurrenten zijn. Zijn er bij jou in de buurt bijvoorbeeld al bedrijven die hetzelfde doen als wat jij doet (je […]

 5. […] Heeft Brokjespiloot veel concurrentie? Eric: Nee, er is nog niemand die het precies zo doet als wij. Eigenlijk zijn onze concurrenten […]

 6. […] de grootste concurrent van Marktplaats, werden vorig jaar meer dan 50 miljoen advertenties […]

 7. […] marktanalyse is niets meer of minder dan het kijken naar wie je (mogelijke) klanten zijn en wie je concurrenten zijn. Zijn er bij jou in de buurt bijvoorbeeld al bedrijven die hetzelfde doen als wat jij doet (je […]

 8. […] de dienst of het product moeten afnemen. Wat is jouw meerwaarde ten opzichte van de ander (de concurrent)? Lever je sneller of ben je juist super klantgericht, is je product of dienst misschien wel uniek? […]

 9. […] dan een goed idee? Ja en nee. Het voordeel is dat de markt erg groot is, het nadeel is dat er veel concurrenten zijn. Als je veel T-shirts wil verkopen heb je dus een goed plan […]

 10. […] – Kijk of er andere advertenties zijn die hetzelfde product aanbieden als jij. Hoeveel vraagt je concurrentie? – Kijk wat de prijs was van het product toen je het kocht (de aanschafprijs). Als je het […]

 11. […] zijn videogames toch zo duur? Door de concurrentie in game land moet je als nieuwe game steeds meer te bieden hebben voor de speler. Het maken wordt […]

 12. […] voorbeeld hiervan is het bedrijf Apple. Vrijwel alles van Apple is duurder dan de producten van de concurrentie. Toch verkopen ze beter! Hoe kan dit? Simpel: Apple is namelijk cool. Apple heeft het imago dat het […]

 13. […] voorbeeld hiervan is het bedrijf Apple. Vrijwel alles van Apple is duurder dan de producten van de concurrentie. Toch verkopen ze beter! Hoe kan dit? Simpel: Apple is namelijk cool. Apple heeft het imago dat het […]

 14. […] euro zou kosten, dan zou je dit waarschijnlijk te duur vinden. Je koopt dan liever een fles van een concurrent, bijvoorbeeld Pepsi. Als Coca Cola een fles zou verkopen voor 50 cent dan zouden veel mensen het […]

 15. […] weet nog niet hoeveel geld je moet gaan vragen per voetbal. Je gaat dan een onderzoek doen bij je concurrenten naar de prijs die zij vragen voor een voetbal. Je bent dan al bezig met een klein […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *