Exporteren maar!

In Nederland  worden jaarlijks 8,5 miljard bloembollen geproduceerd. Wat doen we daar eigenlijk mee?

tulpen
Nederland is een echt export land

Bloembollen zijn een echt export product van Nederland. De bloembollen worden geproduceerd, omdat vooral mensen buiten Nederland ze graag willen hebben. In de Verenigde Staten zijn ze altijd al gek op onze bloembollen en tegenwoordig willen ook Rusland en China graag wat Nederlandse bloemen in huis. Elk jaar verkopen handelaren voor zo’n 600 miljoen euro aan bloembollen.

De handel in bloemen is een goed voorbeeld van hoe belangrijk export is voor Nederland. Nederland is een exportland, dit betekent dat wij veel producten en diensten ontwikkelen bedoeld voor verkoop in het buitenland. Als jij een bedrijf opzet hoeft het dus niet persé voor de Nederlandse markt te zijn. Sterker nog: De meest succesvolle bedrijven in Nederland exporteren vooral naar het buitenland.

Top 3 bekendste Nederlandse exportproducten:

1. Tulpen
2. Kaas uit Gouda en Edam
3. Dance Muziek

Dus: EXPORTEREN MAAR!

 

3 antwoorden
  1. Tom & Thomas
    Tom & Thomas zegt:

    @Kasper: Vlees is ook zeker een belangrijk export product van Nederland. We exporteren voornamelijk varkens- en rundvlees naar landen binnen de EU.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *