Adele heeft geen zin in Spotify

Het nieuwe album van Adele heet 25, is pas net op de markt en verbreekt nu al alle records. Op dag 1 werden maar liefst 900 duizend albums verkocht via iTunes. Behalve dat het album super goed verkoopt is er nog iets opvallends aan de hand. De liedjes zijn namelijk niet te vinden op streaming muziekdienst Spotify. Hoe zit dat?

Hoe verdient Spotify zijn geld?

Spotify verdient geld door reclame inkomsten en door het geld dat de premium leden betalen. Als premium lid kun je voor €10,- per maand zoveel muziek luisteren als je wilt zonder reclame. Alleen zit daar dus het nieuwe album van Adele niet bij.

Hoe verdien je als artiest geld aan Spotify?

Het geld dat Spotify ophaalt, wordt verdeeld over de artiesten. Daarin is er één simpele regel: hoe vaker iemand naar je nummer luistert, hoe meer je als artiest verdient. Volgens Spotify ontvangt een artiest ongeveer een halve cent wanneer iemand een nummer luistert. Dat lijkt weinig, maar kan door de jaren heen aardig wat geld opleveren. De teller blijft namelijk lopen. bron: NOS.nl

Hoe verdien je als artiest geld aan het verkopen van CDs?

Bij het verkopen van je muziek op een CD verdien je eenmalig een bedrag per verkocht album. Hoeveel je verdient hangt af van de afspraken die je hebt gemaakt met je platenlabel en of je de muziek op het album zelf hebt geschreven. Gemiddeld verdient een artiest zo’n €3,50 per verkocht album, maar dit kan per artiest verschillen.

Wat vind jij er eigenlijk van? Is het goed dat Adele haar muziek niet via Spotify wil laten horen of is het vooral vervelend? Laat een berichtje achter en deel je mening.

bron: etonline.com

5 antwoorden
 1. Mark
  Mark zegt:

  We
  Transfer Nederlandse verzenddienst komt met gratis muziekspeler

  Aldi Life
  Supermarkt geeft toegang tot muziekcollectie van Napster

  Bron: FD

  Beantwoorden
 2. Jip $$$
  Jip $$$ zegt:

  Dat valt wel mee hoor Owen.

  Als je elke dag 10.000 nummers streamt verdien je al €50 per dag. 10.000 downloads klinkt veel maar stelt wereldwijd niks voor. Adele haalt met gemak 1.000.000 downloads, moet je voorstellen hoeveel dat is per jaar! Ik denk niet dat we ons over Adele zorgen hoeven te maken.

  Beantwoorden
 3. Nicky
  Nicky zegt:

  Ik vind het echt nergens op slaan! Ik bind haar muziek leuk en gebruik ook Spotify. Nu kan ik gewoon niet naar haar muziek luisteren. Ze moet toch ook aan haar fans denken?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *