Wat jij kan leren van de meest succesvolle jonge ondernemer ooit

De meest succesvolle jonge ondernemer is inmiddels niet meer jong. Hij is zelfs behoorlijk oud! Warren Buffett is nu over de 80 en één van de rijkste mensen op aarde.

Ontdek hieronder wat jij van Warren kunt leren:

6 jaar oud

Toen Warren 6 jaar oud was kocht hij six-packs Cola in de winkel van zijn opa voor 30 cent om de flesjes cola daarna weer los te verkopen voor 10 cent. Zo maakte hij mooi 5 cent winst per blikje!

Les: Als je veel tegelijk koopt, is het vaak goedkoper. Daardoor kan je winst maken als je het los doorverkoopt.

11 jaar oud

Warren kocht zijn eerste aandelen toen hij 11 was. Deze aandelen begonnen te dalen nadat hij ze kocht, maar door geduldig te wachten tot ze weer meer waard werden maakte hij uiteindelijk toch winst.

Les: Soms moet je geduld hebben en rustig afwachten.

14 jaar oud

Met het geld dat Warren had gespaard kocht hij op zijn 14e een kleine boerderij. Terwijl zijn vriendjes geld uitgaven aan snoep investeerde Warren zijn geld in een onderneming.

Les: Spaar je geld en investeer het in een onderneming.

Nu

Warren kocht een huis toen hij ging trouwen. Hij woont nu nog steeds in datzelfde simpele huis. Er staat niet eens een hek of een muur om het huis heen. Hij heeft ook een gewone auto en rijdt overal zelf heen zonder chauffeur of beveiliging. Hoewel hij een bedrijf bezit dat privé vliegtuigen verkoopt, vliegt hij zelf altijd met een normaal vliegtuig.

Les: Koop niet meer dan je nodig hebt.
Het bedrijf van Warren, Berkshire Hathaway, bezit 63 bedrijven. Warren houdt geen wekelijkse of maandelijkse overleggen met de directeuren van deze bedrijven. Hij stuurt ze gewoon elk jaar een brief met hun doelstellingen voor dat jaar.

Les: Neem goede mensen in dienst en vertrouw erop dat ze hun werk goed doen.
Warren heeft geen mobiele telefoon bij zich er er staat ook geen computer op zijn bureau.

Les: Je hebt niet altijd de nieuwste technologie nodig om een goede ondernemer te zijn.

Lukt het jou ook om, net als Warren Buffett, zoveel mogelijk van je geld in je onderneming te investeren? Of geef je het liever uit aan mooie en leuke dingen?

2 antwoorden
 1. Saar
  Saar zegt:

  Hij heeft het goed gedaan, maar volgens mij heb je vandaag de dag echt wel technologie nodig of in iedergeval enige kennis ervan om te slagen.

  Zou hij nog een adviseur nodig hebben? Haha 🙂

  Beantwoorden
 2. Job
  Job zegt:

  Grappig, ik verkocht ook altijd blikjes los, maar dan met Koninginnedag. Hij heeft toch zijn meeste geld verdiend met aandelen?

  Groetjes,
  Job

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *