Bouwen aan je eigen onderneming? Ga eens langs bij JOP Onderneemt!

Tom & Thomas werkt graag samen met organisaties die ondernemerschap op de kaart willen zetten en jongeren verder helpen in hun droom om te ondernemen. JOP is precies zo’n organisatie. Zij ondersteunen jongeren met een fysieke beperking of chronische ziekte in het opzetten van een eigen onderneming. Hoe cool is dat? In het onderstaande artikel vertelt Guus Puylaert van JOP daar nog veel meer over!

Als je zelfstandig ondernemer wilt worden en een fysieke beperking of chronische ziekte hebt, dan kan je bij JOP Onderneemt in Utrecht terecht. Je kunt daar met andere jonge ondernemers samenkomen om werk te maken van jouw ondernemersdroom!

Door Guus Puylaert

Zelf ben ik één van de drie jongeren die JOP op dit moment leidt. Nadat ik in 2013 afstudeerde als journalist, kwam ik erachter dat een vaste baan vinden als journalist, erg moeilijk zou worden. Omdat ik wel mijn passie wilde blijven uitoefenen, besloot ik me in te schrijven als zzp’er en heb ik de eerste stappen in het ondernemerschap gezet. Als freelance journalist schrijf ik en maak ik filmpjes.

Op die manier ben ik betrokken geraakt bij de oprichting van JOP Onderneemt. Dit is een project van Emma at Work, een stichting die jongeren met een lichamelijke beperking of chronische aandoening bemiddelt naar een baan. Bij JOP verzorg ik nu de communicatie en PR.

Samen kom je verder

Toen ik als zelfstandig ondernemer begon, vond ik het lastig om te starten. Ik wist niet waar ik moest beginnen en zag door de bomen het bos niet meer. Er komt zóveel kijken bij het opzetten van je eigen onderneming. Bovendien is het ontzettend saai om in je eentje op je kamertje aan een ondernemingsplan te werken. Toch?

Sinds ik bij JOP werk, zit ik met collega’s Marc en Anniek op het kantoor in Utrecht. Zij zijn net als ik ook jonge en startende ondernemers met een beperking. Dat zorgt voor begrip en herkenbaarheid. Door samen te komen op het kantoor van JOP in Utrecht, inspireren en stimuleren wij elkaar in ons zelfstandig ondernemerschap en leren we van elkaar. En natuurlijk werken we samen aan de ontwikkeling van JOP.

JOP is er voor jou

Zoals je misschien al wel begrepen hebt, haal ik veel uit mijn werk bij JOP. Ik vind het fantastisch om samen met de anderen een platform van de grond te tillen. In januari 2016 heeft JOP zijn deuren daadwerkelijk geopend. Want het is de bedoeling om zoveel mogelijk jongeren met een ondernemersdroom én een beperking een werkplek te kunnen bieden.

Als dit interessant is voor jou, kan je even kijken op onze Facebookpagina of de website. Het lijkt me fantastisch als jij met ons wilt meebouwen aan JOP Onderneemt.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *