6 lessen van Richard Branson

Kennen jullie Richard Branson? Deze ondernemer heeft bijna alles ondernomen. Hij is oprichter van vliegtuigmaatschappijen, een platenmaatschappij, sportscholen, muziek en filmwinkels en nog veel meer…

Richard Branson - Eigen ruimtevaartmaatschappij

Wil jij net zo succesvol worden? Lees dan de 6 lessen van Richard Branson:

1. Begin vroeg
Toen Richard Branson 16 was begon hij een tijdschrift voor studenten. 4 jaar later verkocht hij muziekplaten aan heel Engeland via zijn eigen postorderbedrijf. Doordat Richard zo vroeg is begonnen heeft hij al heel snel veel geleerd over ondernemen.

2. Doe af en toe een stunt
Richard Branson doet (of deed) vaak opvallende dingen om in het nieuws te komen. Opvallen is namelijk goede reclame voor je bedrijf! Hoewel zijn recordpogingen niet altijd succesvol waren was hij wel altijd in het nieuws.. Zo probeerde hij rond de aarde te vliegen in een luchtballon en stak hij de Atlantische oceaan over in een speedboot.

3. Zie waar de kansen zijn
De meeste bedrijven van Richard Branson zijn door hem gestart omdat hij vond dat iets beter kon. Hij is bijvoorbeeld zijn eigen mobiele telefoonnetwerk gestart omdat hij zag dat de abonnementen voor mobiele telefoons te duur en ingewikkeld waren. Zijn luchtvaartmaatschappijen is hij gestart omdat hij niet tevreden was over de service van de bestaande aanbieders.

4. Denk aan het milieu
Richard Branson denkt niet alleen aan zichzelf, maar ook aan de aarde. Hij gelooft dat wij samen een oplossing kunnen vinden tegen grote problemen zoals het broeikaseffect kunnen vinden. Om mensen hierbij te helpen organiseerde hij bijvoorbeeld een ideeënwedstrijd (Virgin Earth) waarin de winnaar $25 miljoen kon winnen. Ook investeert zijn bedrijf heel veel geld in bedrijven die dingen doen die goed zijn voor het milieu.

5. Doe wat niemand anders doet
Als ondernemer kan je zelf bepalen wat je doet. Richard Branson gebruikt deze kans door te doen wat niemand anders doet. Met het opstarten van Virgin Galactic doet hij wat veel mensen voor onmogelijk hielden: Hij organiseert reizen naar de ruimte!

6. Onderneem omdat het leuk is!
Ondernemen moet je doen omdat je het leuk vindt. Als je het leuk vindt om dingen te ondernemen komt de rest vanzelf..

richard-branson_leuk

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *