Wat is productontwikkeling?

Productontwikkeling is het proces dat een product doormaakt. Een van de oudste producten dat wordt verkocht is het boek.

Productontwikkeling van het boek

De eerste boeken werden met de hand geschreven en waren daardoor erg kostbaar en duur om te maken. Door ontwikkelingen en uitvindingen zoals de drukpers konden boeken door de jaren heen steeds makkelijker en goedkoper gemaakt worden. Er kwamen dus meer en goedkopere boeken. Vandaag de dag kun je boeken kopen in allerlei verschillende vormen en maten met veel mooie plaatjes en foto’s. Maar het einde van de productontwikkeling van het boek is nog lang niet in zicht!

Digitale boeken

Steeds meer boeken zijn er alleen nog maar digitaal. Dit betekent dat je ze alleen op de computer, tablet of smart Phone kunt lezen. Ze zijn dus niet meer in de papieren vorm te krijgen. Steeds meer mensen lezen liever een boek digitaal dan een boek in de papieren vorm. De productontwikkeling van het boek gaat dus door en betekent misschien wel het einde van het papieren boek.

Wat denk jij dat er gaat gebeuren en lees jij liever een digitaal boek of juist een papieren boek? Laat het ons weten en laat je mening achter.

Wil jij meer weten over dit onderwerp?

Lees dan ook eens de post, ‘De wondere wereld van Research en Development‘.

2 antwoorden
  1. Saartje
    Saartje zegt:

    Ik vind papieren boeken leuker, maar digitaal is weer handiger. Op vakantie kan je bijvoorbeeld 50 boeken op een goedkope e-reader zetten, maar toch.. Je kan die boeken weer niet mooi neerzetten op de plank in je kamer. Ik denk dat bepaalde mooie boeken altijd nog als papieren versie zullen uitkomen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *