Beroemd worden op YouTube

Wil jij een ster worden? Het kan op YouTube!

Je kunt natuurlijk wachten totdat je wordt ontdekt door SpangaS of Goede Tijden, Slechte Tijden, maar als echte ondernemer doe je het natuurlijk veel liever zelf!

Dit heb je nodig:

 • Een (web)camera
 • Een goed idee
 • Optioneel: montage software

Zo doe je het:

Bedenk waar jij goed in bent en film het. Het is natuurlijk het leukste als je dit samen met je vriendjes of vriendinnetjes doet. Maak een account aan op YouTube en zet je filmpje online door het te uploaden. Als je meerdere filmpjes hebt komen ze automatisch in je YouTube kanaal.

Maak het succesvol!

Zorg dat je filmpje speciaal is. Dit doe je door iets te doen wat bijvoorbeeld heel erg grappig of knap is. Het moet zo opvallend zijn dat mensen het aan elkaar gaan doorsturen.

Laat al je vrienden en familie weten dat je filmpje online staat. Dit doe je via e-mail, Instagram, Snapchat, Twitter en/of Facebook. Vraag ze ook of ze je bericht willen doorsturen aan hun vrienden. Als veel mensen je filmpje bekijken wordt het vanzelf een hit!

Monteer je filmpjes

Als je het echt goed wil doen monteer je je filmpje voordat je het online zet. Zo ziet het er nog beter uit. Hiervoor kan je bijvoorbeeld het gratis programma Windows movie maker gebruiken of iMovie voor op de Mac.

Beroemd voorbeeld
Esmee Denters werd wereldberoemd met haar liedjes via haar eigen YouTube kanaal. Ze is bij Oprah geweest en zong zelfs liedjes met Justin Timberlake.

7 antwoorden
 1. Youtube
  Youtube zegt:

  OMG! ik ben echt fan van haar. ze is gwn in een paar dagen ontzettend beroemd geworden! Ö als ik een filmpje zou opsturen waarin ik zing dan klikt gelijk iedereen het weg XD
  ik kan opzich wel mooi trompet spelen. als ik dat nou eens inzend! Ö maar ach. met zingen kom je verder 😉
  k heb een goed id gekregen! kuss

  Beantwoorden
 2. Naam nancy
  Naam nancy zegt:

  wilde graag meer info hierover ben zelf ongeveer 5 jr aan het zingen maar weet niet precies hoe ik contact moet maken om optredens te doen zodat men mij kan kennen ,behalve you tube dit wil ook zelf leren te plaatsen heeft u informatie hierover en een idee hoe ik zou kunnen optreden,alvast bedankt en vriendelijke groetten.

  Beantwoorden
  • Tom & Thomas
   Tom & Thomas zegt:

   @nancy: Hoi Nancy, Youtube is een mooie manier om bekender te worden als zangeres, zeker als je het koppelt aan je Hyves en Facebook pagina. Let er dan wel op dat je filmpjes maakt van een goede kwaliteit, waarop je je stem goed hoort. Een andere manier om bekender te worden is een band zoeken en mee te gaan doen aan band wedstrijden. Deze worden overal in Nederland gehouden en zijn een mooie manier om meer ervaring op te doen als zangeres. Eén van de bekendste is de Utrechtse Popprijs: http://www.utrechtpopprijs.nl/ Heel veel succes Nancy!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *