Organiseer een (school)feest

popcorn-1085072_1280Als je al eens een feest hebt georganiseerd dan weet je dat dit een flinke onderneming is. Je moet namelijk met heel veel rekening houden. Wij leren je hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Voor wie?

Om een goed feest te organiseren moet je eerst bedenken voor wie je dit gaat doen (je doelgroep bepalen). Zo kun je bijvoorbeeld een feest geven voor vrienden, klasgenoten, familie of zelfs de hele school.

Waar?

Als je weet voor wie je een feest geeft moet je daarna een plek vinden voor het feest. Bijvoorbeeld op school, bij je ouders thuis of in een feestzaal. Kijk goed of de plek past bij het feest dat je wil geven. Is het bijvoorbeeld niet te groot, te klein, te netjes of te vies? Vraag ook of er al een goede geluidsinstallatie en bijvoorbeeld een bar aanwezig is. Dan hoef je dit zelf niet meer te regelen!

Wanneer?

Kies een goede datum en tijd voor je feest. Hiermee zorg je ervoor dat er veel mensen op je feest kunnen komen. Maandagochtend om 9:00 is waarschijnlijk geen goede tijd, maar vrijdagmiddag of avond vaak weer wel!

Hoeveel?

Bepaal een prijs voor de kaartjes voor je feest. Dit zal meestal tussen de 5 en 10 euro liggen. Als het te duur is komen er minder mensen en als het te goedkoop is nemen mensen je feest niet serieus en verdien je te weinig. Kijk hierbij ook goed naar de kosten die je maakt. Je wil natuurlijk geen verlies maken met je feest…

Uitnodiging

Je kunt mensen uitnodigen door ze zelf te vragen of ze willen komen of door brieven of e-mails te versturen naar mensen die je op je feestje wilt hebben. Als je het groter wil aanpakken en ook onbekende mensen wil uitnodigen maak dan posters of flyers. Hoe je het ook doet, vergeet niet de antwoorden op de vier vragen hierboven te geven.

Eten en drinken

Zorg dat er op je feest genoeg te eten en drinken is. Vraag aan een paar van je gasten wat ze lekker vinden om een goed idee te krijgen van wat er gekocht moet worden. Je moet natuurlijk ook goede bediening regelen om alle drankjes in te schenken.

Muziek

Muziek is heel belangrijk op een feest. Bedenk bij het kiezen van de muziek goed wie je gasten zijn. Is je publiek jong of oud? Houden ze van dezelfde soort muziek of juist allemaal van iets anders?

Het feest zelf

Als organisator van een feest ben je tijdens het feest vaak druk bezig met het regelen van allemaal dingen. Zo druk dat je soms zelf het hele feest mist! Probeer daarom zoveel mogelijk vooraf te regelen, dan kan je zelf ook nog een beetje feesten.

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat het veel werk is om een goed feest te organiseren. Doe het daarom niet alleen, maar samen met je vrienden en vriendinnen. Dan wordt het zeker een succes. Het feest kan beginnen!

Heb jij nog meer tips voor het organiseren van een feest? Laat dan hieronder een reactie achter!

4 antwoorden
  1. Saar
    Saar zegt:

    Leuk idee, ik heb ook al vaak feestjes georganiseerd en het is vooral belangrijk dat je iedereen op tijd laat weten wanneer het feest is! Oh ja, en dat je goede muziek draait natuurlijk!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *