Wat kan je doen tegen concurrentie?

estafette

Voordat je een bedrijf begint is het belangrijk om eerst te kijken wie je concurrenten zijn. Heb je dat nog niet gedaan? Lees dan meer over concurrentie en leer waar je op moet letten.

Tips over omgaan met concurrentie
  • Als je hetzelfde product verkoopt als je concurrent dan is de keuze van een klant vaak afhankelijk van de prijs van je product. Als je goedkoper bent dan je concurrent is er een grote kans dat klanten naar jou toekomen.
  • Werk met spaaracties. Veel bedrijven werken met spaaracties. De klanten kunnen dan sparen voor korting op de dienst die jij levert. Een klant krijgt bijvoorbeeld elke 10de keer dat hij bij de fietsenmaker komt een gratis servicebeurt voor zijn fiets. Zo’n spaaractie zorgt ervoor dat klanten bij jou terugkomen om voordeel te behalen. Jullie gaan er zo allebei op vooruit!
  • Biedt meer service dan je concurrenten. Klanten vinden het prettig als je hun ‘persoonlijk’ helpt. Hiermee bedoel ik dat je de klant bij naam leert kennen en zorgt dat de klant altijd met een glimlach de deur uitgaat.
  • Ga op een plek zitten waar er bijna geen concurrenten zitten. Het beste is om een plek te kiezen waar er veel klanten zijn en geen concurrenten. Voor je een bedrijf begint moet je altijd goed nadenken of er niet teveel concurrenten zijn. Soms is het beter om een plek te kiezen met minder concurrenten dan om te gaan concurreren.
  • Wees de enige. De beste manier om concurrenten te slim af te zijn is om de enige te zijn die een bepaalde dienst of product biedt. Dit kan iets zijn wat je zelf bedacht hebt, maar kan ook iets zijn wat ze in jouw omgeving nog niet kennen.

Heb jij ook een goed tip over omgaan met concurrentie? Vertel het ons!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Wat kun je doen tegen concurrenten? – Ga een stap verder dan je concurrenten! – Goed imago doet […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *