Dierendag! Schoonmaken van dierenkooien

Vandaag is het 4 oktober en dus: dierendag! Als ondernemer kan je hier gebruik van maken door een bedrijf te beginnen dat iets met dieren doet.

dog-624952_640
Dierendag

Heel veel mensen hebben dieren die in een hok of kooi leven. Denk maar eens aan al die hamsters, konijnen en vogels die mensen thuis als huisdier houden. Veel mensen houden er helemaal niet van om de kooi schoon te maken. Jij kunt deze mensen helpen door aan te bieden het voor ze te doen.

Wat heb je nodig?
  • Een telefoon
  • Kaartjes met je naam en je nummer erop.
  • Plastic tasjes en poetsspullen.
Hoeveel tijd heb je nodig?

Voor een kooi van bijvoorbeeld een hamster heb je ongeveer 45 minuten nodig. Dit klinkt lang, maar je wilt natuurlijk wel goed je werk doen. Je bent natuurlijk sneller klaar als het gaat om een kleinere kooi en langer als de kooi heel groot is.

Wat moet je vragen?

Dit is moeilijk, omdat het er heel erg vanaf hangt wat de klant ervoor wilt geven. Je kunt beginnen met een lage prijs van bijvoorbeeld €2,00 per kooi en als het bedrijf eenmaal begint te lopen kan je meer vragen.

Hoe moet je reclame maken?

Kijk in je buurt naar welke mensen er dieren hebben die in een kooi zitten. Klop gewoon eens aan op de voordeur en vraag of ze van je dienst gebruik willen maken. Het kan ook een idee zijn om de eerste keer de kooi gratis schoon te maken. Je kunt dan laten zien dat je het heel goed kan.

Ga langs bij een dierenwinkel bij jou in de buurt en vraag of je er wat visitekaartjes neer mag leggen waar jij je diensten op aanbiedt. Het zou helemaal mooi zijn als de eigenaar van de dierenwinkel iedereen die een dierenkooi koopt jouw kaartje mee zou geven!

Maak een mooie poster en hang deze op openbare plekken neer zoals bij jou op school en in de bibliotheek. Zet op de poster duidelijk wat je doet, je naam en je telefoonnummer.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] speeltjes verkopen aan trotse hondenbezitters – Een wasserette voor dieren starten – Dierenkooien gaan schoonmaken – Een hondenuitlaatservice […]

  2. […] of speeltjes verkopen aan trotse hondenbezitters – Een wasserette voor dieren starten – Dierenkooien gaan schoonmaken – Een hondenuitlaatservice […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *