Kinderboekenweek: Ondernemende schrijvers

Veel kinderboekenschrijvers zijn ondernemers. Ze hebben een eigen bedrijf en maken een product (kinderboeken). De meeste schrijvers zijn zogenaamde ZZP-ers, dit staat voor Zelfstandig Zonder Personeel, oftewel een eenmanszaak.

Zelfstandig Zonder Personeel

De meeste schrijvers verkopen hun boeken niet direct aan de lezers, maar aan een uitgever. Schrijvers maken afspraken met uitgeverijen, deze bedrijven drukken de boeken en verspreiden ze naar de winkels waar jij ze kan kopen.

Dankzij internet kunnen schrijvers tegenwoordig ook zelf boeken laten drukken en direct aan hun lezers verkopen. Zo kunnen schrijvers zonder uitgever succesvol worden.

Wil jij zelf ook schrijver worden?

Start dan een blog zodat je kan oefenen met schrijven en kan zien wat anderen van jouw werk vinden. Als je veel goede teksten hebt kan je een boek uitgeven via online uitgeverijen zoals Blurb (engelstalig). Deze kan je dan weer online verkopen aan je lezers. Begin dus maar alvast te schrijven voor de volgende kinderboekenweek!

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] We hebben er op Tom & Thomas al eerder aandacht aan besteed: ‘Ondernemende Schrijvers‘ […]

  2. […] We hebben er op Tom & Thomas al eerder aandacht aan besteed: ‘Ondernemende Schrijvers‘ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *